Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Nyitólap Web-Térkép Fórum Betegtájékoztató Dokumentumok
Előadók és gyakorlatvezetők
 
Tipp: Az oldalhoz különböző linkek, dokumentumok tartoz(hat)nak, melyeket a "kapcsolódó dokumentumok/linkek" feliratra kattintva érhet el. A felirat mögött zárójelben megjelenő szám a kapcsolódó anyagok számát jelöli.


2004-től a BioGén tábor a tavalyihoz képest új felállásban, új helyszínen, más struktúrában kerül megszervezésre. A Bio-Science Kft. a mind infrastruktúráját, mind személyi hátterét tekintve kitűnő adottságokkal és feltételekkel rendelkező Semmelweis Egyetemmel karöltve, közösen szervezi a tábor tudományos programját. 2004-től a BioGén tábor új helyszíne a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika előadóterme, valamint molekuláris biológiai laborja lesz.

A BioGén tábor előadói és gyakorlatvezetői oktatási és kutatási gyakorlattal rendelkező egyetemi oktatók, felkészült asszisztensek és a Bio-Science Kft. kiváló szakemberei közül kerülnek ki.


  Dr. Tátrai Ágnes 1997-től a Bio-Science Kft. igazgatója. Egyetemi tanulmányai befejezése után (biológia-kémia tanári szak) 1985-1987-ig a SOTE Biokémia Tanszékén tudományos segédmunkatársként kutatott, valamint az elsőéves hallgatóknak gyakorlatot vezetett. 1989-1992-ig az amerikai North Western University Pharmacology and Molecular Biology osztályán a csontanyagcsere alapkutatásban vett részt, ahol elsajátította a molekuláris biológia módszereinek alapjait.

 Prof. Dr. Kopper László A Semmelweis Egyetem I. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetében egyetemi tanár, igazgató. 1986 óta az orvostudomány doktora. Kutatómunkája a kísérletes daganatkutatáshoz kapcsolódik. Először újonnan előállított vegyületek daganatgátló hatását tesztelte és a daganatnövekedést jellemző sejtkinetikát vizsgálta. Jelenlegi kísérleteik fő témája: az apoptózis, mint terápiás célpont. Irányítása alatt nyolcan szereztek kandidátusi/PhD fokozatot. Intézetében megszervezte a nemzetközi szintű Onkohematológiai Laboratóriumot. A Molekuláris Patológiai Kutatócsoport társvezetője, 1993-tól az Egyetemi Doktori Tanács tagja, 1997-től elnöke. 2003-tól általános rektorhelyettes. Alapító-szerkesztője a "Pathology Oncology Research" c. folyóiratnak.

 Prof. Dr. Falus András Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet igazgatója. Oktatáson kívüli egyetemi tevékenysége: a Semmelweis Egyetem Tudományos Tanácsának elnöksége 1996-1999 között és 1999-óta valamint a Semmelweis Genomikai Hálózat szervezése. Tagja az MTA Doktori Tanácsának. Tudományos érdeklődési területe: hisztaminbiológia, allergológia genomika, onkogenomika, génchip technológia, génexpresszió szabályozás, őssejtkutatás

 Prof. Dr. Csermely Péter A Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének professzora, a Biorex Rt. vezető kutatója, valamint a Kutató Diákokért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Kutatási területe a stresszfehérjék működésével, az öregedéssel és a cukorbetegséggel kapcsolatos. 1995-ben új kezdeményezést indított el, amely ma már több mint ötezer tehetséges középiskolás diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy a Magyarországon folyó legmagasabb szintű kutatásokba bekapcsolódhasson. A diákok egyharmada kis falvakból való, ahonnan ilyen fiatalon, más módon szinte biztos, hogy nem kötődhettek volna a kutatáshoz. Hatszáz diák Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból kapcsolódott be a munkába. Csermely Péter a Magyar Biokémiai Egyesület főtitkára és a Cell Stress Society International alapító titkára.

 Prof. Dr. Lakatos Péter a Semmelweis Egyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika Izotóp és Kísérleti Kutató Laboratóriumának vezetője.

 Kósa János molekuláris biológus és immunológus, a Semmelweis Egyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika tudományos munkatársa, a molekuláris diagnosztikai vizsgálatok csoportvezetője. Egyetemi tanulmányai (ELTE) után a Richter Gedeon Gyógyszergyár Molekuláris Biológiai Kutatólaboratóriumának munkatársaként dolgozott, majd a nagy áteresztőképességű tesz (HTS) laboratórium egyik alapító tagjaként Magyarországon az első között alkalmazott nagymértékben robotizált vizsgálatokat új, hatásos gyógyszervegyületek in-vitro keresésére. Több külföldi egyetemen és kutatóintézetben vett részt az ott folyó kutatásokban. Molekuláris diagnosztikával 1999 óta foglalkozik, fő szakterülete humán genomikus mutációk analízise és vírusdiagnosztika hagyományos és valódidejű PCR technikákkal.

 Zalka Anna (Genodia), biológus mérnök, üzletfejlesztési igazgató. 1978-1983 között a SOTE Korélettani Intézetében dolgozott a lipidmunkacsoportban kutatóként. 1983-1993 között a Sportkórház Doppingellenőrző Laboratóriumában GC-MS rendszeren drog analitikával foglalkozott tudományos munkatársként. 1994-2002-ig a Boehringer Mannheim cég hazai képviseletén immunkémiai és molekuláris biokémiai termékfelelős, majd ennek utódcégénél, a Roche-nál alkalmazott kutatási és molekuláris diagnosztikai termékfelelős, később üzletágvezető. Oktatási és üzleti tapasztalatokkal rendelkezik.

Dr. Kovalszky Ilona Semmelweis Egyetem, I.sz.Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet tudományos fõtanácsadója .
Dr. Peták István Semmelweis Egyetem, I.sz.Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet


 Galamb Orsolya Semmelweis Egyetem, II. sz. Belgyógyászati Klinika Sejtanalitika Laboratórium; szakmai képzettsége okleveles biológus; speciális érdeklődése génexpresszió vizsgálata, microarray technológia


 Somlai Zsolt (Bio-Science Kft.)  [ Vissza az előző oldalra ]

  A Web-rendszerben található információk szolgáltatása és gyűjtése a magyar média és adatvédelmi törvények előírásait figyelembe véve történik.
  A Web-rendszer teljes tartalmára minden jogot fenntartunk!
  Copyright 2004 - 2007 © - BioGén Tábor
  Internet rendszerének szerkesztősége.

  Háttér Portál:

  [ www.doki.NET ]